Bejelentkezés

Kiemelt esemény ajánló


Események, díjak

Innisfree

Fénylő alumínium síkokból szerkesztett épülettel emlékeznek Yeats-re a költő születésének 150. évfordulóján.

részletek »


Az Újirány kapta az Év Tájépítésze Díjat

2015 április 23-án mintegy 200 fős közönség előtt ünnepelte a magyar tájépítész szakma saját kiválóságait a FUGA Budapesti Építészeti Központban a Tájépítészet Hónapja rendezvénysorozat nyitó eseményeként.

részletek »


Construma 2015

A április 15-19. között rendezik meg a régió legnagyobb otthonteremtési és építőipari kiállítási eseményét. A tavalyinál nagyobb alapterületen, több, mint 18 ezer négyzetméteren öt kiállítás, a CONSTRUMA, a CONSTRUMAKERT, az OTTHONDesign, a HUNGAROTHERM, a RENEO 550 kiállítója, valamint idén először a 22. Lakásvásár is várja a ...

részletek »


Megjelent az OCTOGON 118. lapszáma

És itt a legújabb OCTOGON, a 118. szám, benne címlaposunk, ami a hazai magazinokban először itt, nálunk, az OCTOGON-ban látható és olvasható: Csillag Katalin-Gunther Zsolt (3h építésziroda) vezető tervezők jegyzik a legyező alakban elnyíló szárnyakkal kialakított, tiszta kontúrú, világos arányú Vision Towers építészeti terveit; Martinkó ...

részletek »


XII Nemzetközi Építészkongresszus

2015. március 7-én a XII. Nemzetközi Építészkongresszushoz kapcsolódva nemcsak nemzetközi konferenciának, de több kiállításnak is helyt ad a Várkert Bazár. Budapestre érkezik Erick van Egeraat, Herman Hertzberger, Francine Houben, Emiel Lamers, Magyar Péter.

részletek »


ArchDaily díjazott a Fővám és a Gellért

Évről évre díjak százait kapják meg építészeti alkotások világszerte. Egyfajta túlpörgött PR-iparág épült rá a kreativitás hagyományos kommunikációs csatornáira. Várható volt, hogy ez a folyamat inflációt generál, aminek következtében ma már a díjak töredékének végeredményéről érdemes egyáltalán beszámolni is.

részletek »


Wienerberger Brick Award 2016

A Wienerberger kiemelkedő téglaépületek nevezését várja a 2016-os Brick Awardra, melyen most először építészek is nevezhetik munkáikat. Az építészeti kritikusok, újságírók és építészek 2015 március 31-ig adhatják be pályázatukat.

részletek »


Építészeti Filmnapok 2015: a részletes program

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ 2015. március 5-8. között, hetedik alkalommal rendezi meg építészeti, urbanisztikai filmes seregszemléjét Budapesten.

részletek »


Megjelent az OCTOGON 117. lapszáma

Megjelent az Octogon magazin legújabb száma! Az idei elsőnkben - és csak nálunk - a Nanavízió ifjú tervezőinek (Pajer Nóra, Soltész Noémi, kettősük kiegészült Korompay Attilával) első jelentősebb megbízásáról olvashatnak: egy mindössze 140 négyzetméter alapterületű, budaligeti családi lakról.

részletek »


7. Budapesti Építészeti Filmnapok

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ 2015. március 5-8. között, hetedik alkalommal rendezi meg urbanisztikai filmes seregszemléjét az építészet, a film és a design iránt érdeklődő közönségnek.

részletek »