Bejelentkezés

Kiemelt esemény ajánló


CEP® Expo

2012-08-13 12:53

A CEP® Clean Energy & Passive House Expo Nemzetközi kiállítás és konferencia az energiahatékony és intelligens épületekről 2012-ben immár negyedik alkalommal informálja a szakmát és az érdeklődőket a jövő energiahatékonysági megoldásiról és koncepcióiról.

Az év épületenergetikai rendezvénye 2012. október 17-18-án kerül megrendezésre Budapesten, a Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont 1. emeletén. A termékek és bemutatott jövőbemutató megoldások széles palettájával a CEP® EXPO az elmúlt 3 évben megerősítette  szerepét, mint vezetőszakmai kiállítás az energiahatékony építkezés és felújítás területén.

Az elmúlt évben jelentősen felerősödött az épületenergetika szerepe Magyarországon, amelyet a kormány az egységes magyar energiapolitikán belül kiemelten kezel. Az építőipar recessziója miatt a kormány azt a döntést hozta, hogy a közösségi programokon belül a legmagasabb energetikai követelményeknek tegyünk eleget, mert egy épülethez egyszer nyúlunk, és amit ma ráfordítunk, annak a 20 vagy 30 év múlva esedékes követelményeket is teljesíteni kell, hiszen épületeink használják el az összes energiafelhasználásnak több mint 40%-át. Ha eleget akarunk tenni a nagyon szigorú követelményeknek, a széndioxid kibocsátás csökkentésének, az energia függetlenség megerősítésének, akkor az épület állományok megújítása elkerülhetetlen. A minisztérium reméli, hogy az elkövetkezendő napokban megkapjuk a hozzájárulásokat a korábbi közlekedési forrásból történő forrásátcsoportosításhoz, és útnak indulhat az energiahatékonysági program, melynek keretében mintegy 120 milliárd forintot terveznek új energiahatékonysági pályázatokhoz rendelni.

Az év épületenergetikai rendezvénye, az október 17-18-án megrendezésre kerülő CEP® Clean Energy & Passive House Expo nemzetközi kiállítás és konferencia, mindazokat a termékeket és szolgáltatásokat mutatja be, amelyek az energiahatékonyság eléréséhez szükségesek. A rendezvény idén a Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont 1. emeletén lesz.

Az esemény ebben az évben az energiahatékony és intelligens épületekre, kiemelten a középületekre, irodákra és ezek energiahatékony felújításra, a műemlék épületek fenntartható felújítására, az épületautomatizálásra valamint alacsony és zéró energiájú házakra fókuszál. A kiállítással egy időben várhatóan 5 szakmai konferencia kerül megrendezésre fenntartható és energiahatékony építés, műemlékvédelem, légtechnika és hővisszanyerés valamint árnyékolástechnika témákban.

A CEP® kiállításról, kísérőprogramokról, szakmai konferenciákról további információkat olvashat a honlapon: www.cep-expo.hu