Bejelentkezés

Kiemelt esemény ajánló


Budapest víziók

Kemény Dénes a Tüskecsarnok melletti uszodáról

Óriási szükség van arra, hogy a Tüskecsarnok mellé tervezett uszoda megépüljön – hangsúlyozta Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke miután találkozott Vígh Lászlóval. A kormánybiztos rendszeresen egyeztet a beruházásokról az érintett sportági szakszövetségek irányítóival, Kemény Dénes pedig ezúttal is megerősítette ...

részletek »


Találkozzunk az óra alatt!

Találkozzunk az óra alatt! címmel rendeznek kiállítást a Széll Kálmán tér átépítésére kiírt urbanisztikai és építészeti tervpályázatra beérkezett munkákból.

részletek »


BOK: indul a tervpályázat előkészítése

Több, további felhasználásra alkalmas javaslatot tartalmaznak a városépítészeti ötletpályázatra beadott alkotások, de komplex megoldás nem érkezett. Az ötletek részletes feldolgozása után, kora ősszel indulhat az építészeti tervpályázat.

részletek »


Duna árfolyam a Gödör Klubban

Megéri-e autómentesíteni a budapesti Duna-partot? Hogyan gondolkodhat erről egy főépítész, a kerékpárosklub elnöke vagy egy fuvarozó? Hogyan lehet értékelni azokat a gazdasági, kulturális és ökológiai szolgáltatásokat, amit a Duna nyújt? Bónuszkérdés: mik azok az ökoszisztéma szolgáltatások? Ezen kérdésekre ad választ az augusztus 24-i Duna ...

részletek »


Szexi Budapestet!!!

Az alábbiakban közöljük a Szeretem Budapestet Mozgalom városfejlesztési vitairatát. A cikk megjelent az OCTOGON architecture&design 81-82. számában.

részletek »


Szexi Budapestet II: Pest-budai integrált Belvárosfejlesztés

A Budai Vár és a város többi kapcsolódó részéhez fűződő tartalmi viszony követelménye egyetlen lépés távolságba vezet el gondolatban ahhoz a felismeréshez, hogy Budapest valóságos értékalapjain megcélzott szuprastrukturális városfejlesztésének legfontosabb, egyben első állomása a Belváros komplex megkonstruálása kell, hogy legyen.

részletek »


Szexi Budapestet III: Budapest „Károly-hídja”

Az eredeti, jó ötszáz évig működött, és még csak alig több mint másfél évszázada nem létező hídnak Pest város északi, és Buda déli találkozási pontjánál való kialakítása a lehető leglogikusabb helyszín volt.

részletek »


Szexi Budapestet IV: a Belgrád rakpart kikötő

Magyarország sajnos nem rendelkezik olyan léptékű földrajzi adottságokkal, mint Európa legtöbb országa. Nincs tengerünk, sem hatalmas hegyeink.

részletek »


Szexi Budapestet V: Fürdőpart a Gellért-hegy lábánál

Természeti élmény a kőrengetegben. Ha ez a Belgrád rakparti sétány alapélménye, akkor a természet ereje még fokozottabban érvényesülhet a szemközti Duna-parton.

részletek »


Szexi Budapestet VI: Borpiknik a város közepén

Ha a Gellért fürdőparttal szomszédos budai városrészre, a mai Tabánra tekintünk két dolgot láthatunk. Egyrészről látunk egy parkot, sok zöldet, fákat. Ugyanakkor a terület rendkívül csendes.

részletek »