-->

Bejelentkezés

E-mail Jelszó

regisztráció elfelejtett jelszó


Kiemelt esemény ajánló


Tervek

Fiat redesign, magyar tervezőtől

Obendorfer Dávid tíz éve a bergamói Officina Italiana Design stúdió munkatársa, számos yacht (külső és belső) formaterv mellett, a Renault R4 tavalyi redesigja is köthető a nevéhez.

részletek »


Szocsi 2014: az olimpiai fáklya

Dmitry Chernyshenko, a jövő évi olimpia főszervezője ma mutatta be, milyen lesz a 2014-es világjátékok fáklyája.

részletek »


Egy keringőbogár élete

Sebestyén Marcell, a MOME hallgatója a legjobb 15 közé jutott Chitin nevű tervével a Michelin Challenge Design pályázaton, így koncepciója jövőre bemutatkozhat a detroiti nemzetközi autókiállításon is.

részletek »


Nézz a lábad elé!

Rendkívül szerethető köztéri műalkotás van születőben Monoron: a Szövetség’39 Művészeti Bázis ugyanis elnyerte a város köztéri felújítására kiírt pályázatot interaktív térburkolatával.

részletek »


Játékból energiát

Ismét újabb ötlettel rukkolt elő a Kitchen Budapest: a tavalyi Tent London kiállításon nagy sikert aratott, a mozgási energiából elektromos áramot termelő mókuskereküket továbbgondolva egy egész energiatermelő játszótér koncepcióját dolgozták ki.

részletek »


Levegővel működő autó

A Tata pár évvel ezelőtt jelentette meg Nano névre hallgató, akkoriban a világ legolcsóbb autójának számító modellt. Az indiai gyártó úgy tűnik, nagyon hajt arra, hogy az esetleges piaci réseket kihasználja. A low budget Nano után gőzerővel dolgoznak a sűrített levegős AirPod-on.

részletek »


Egy vasútpályázat eredménye

Hajmeresztő közlekedési eszköz koncepciókból nincs hiány, de a Passing Cloud mindent felülmúl. A léghajó csak sodródik a légköri viszonyok függvényében, konkrét úti cél és menetidő nincs. Hisz az út a fontos, nem a cél.

részletek »


I want to ride it where I like

A kerékpárral való közlekedés hazánkban sok kívánnivalót hagy maga után, de szerencsére találni követendő példákat. Az egyik ilyen a RAFAA által Koppenhágába tervezett biciklimegosztó rendszer, amely jóval több, mint egy szimpla városi közlekedési hálózat.

részletek »


Túra pack, szennyezés nélkül

A NAU Ecco típusú autójának tervei láttán talán még a megrögzött szkeptikusokban is megcsillan a remény szikrája a tiszta, élhető bolygó-jövőképet illetően. Ha viszont ennek láttán sem, akkor higgyék el, nem az autóval van baj, hanem a szkeptikusokkal.

részletek »


Tündék a volánnál

A Fülöp-szigeteki tervező, Kenneth Cobonpue hosszú évek óta kápráztatja el gyönyörű fonott bútoraival a nagyközönséget, munkáiból fiatal kora óta mély természetszeretet árad. Ebből hirtelen is, nem is: autófonásra adta a fejét.

részletek »