-->

Bejelentkezés

E-mail Jelszó

regisztráció elfelejtett jelszó


Kiemelt esemény ajánló


Új tárgyak

Trófeamustra

Április 14-én, a MOME Auditóriumában mutatták be hivatalosan az Európai Kézilabda Szövetség, a Magyar Kézilabda Szövetség és a MOME közös kézilabda trófea tervpályázatára kiírt győztes terv alapján elkészült műtárgyat.

részletek »


Magyar tervező sikere Dubajban

Közösségi terek bútora lehet a jövőben a Dubajban designmenedzserként, formatervezőként tevékenykedő Szőnyi Anna Boomerangra keresztelt padja.

részletek »


Tokaji furmint, tokaji palackban

Kortárs formatervezésű borospalackokból nincs hiány a világban, borvidéki, autentikus palackforma azonban - az utóbbi időben - nem született. Ipacs Géza grafikus ebből kiindulva tervezett a tokaji száraz furmint nemzetközi sikereit támogató, időtálló palackot.

részletek »


Red Dot díjas magyar fociasztal

2015-ben negyedik alkalommal nyerte el egy innovatív sporteszközzel, a Teqball-al Red Dot Design Award díjat a Co&Co csapata termék kategóriában.

részletek »


Nespresso Pixie Clips

A Nespresso folyamatosan a kávézás élményének megújítására törekszik innovatív kávégépeivel követve a legfrissebb dizájn-irányzatokat. Mindez mostantól új magasságokba emelkedik, hiszen megérkezett a Pixie Clips kávégép, amelynek külső megjelenését – a cserélhető oldalpanelek segítségével -, a vásárlók saját ízlésükhöz és a ...

részletek »


Földet ért a fagyi

Január derekán, egy napon a FISE Kálmán Imre utcai kiállítóterének kirakatában különös tárgyakra figyeltünk fel, a rózsaszín-kék „objektumok” a FISE új belépőinek csoportos tárlatán (Fresh FIShEs 7.1) foglalták el a vitrint. Hulljon le a lepel!

részletek »


Kockológia

a Margitsziget és Művészsétány, akkor el-eltűnő mellszobrok, köztük az Izsó Miklóst ábrázoló (szobrász: Kisfaludi Strobl Zsigmond, 1972) és Beck Ö. Fülöp önportréja (1997 / eredetileg: 1973); az említett alkotások nem kerültek elő, jó ideje nem pótolták azokat.

részletek »


Minden bizonytalan

Másfél évtizede tart már, hogy az osztrák Steinbrener/Dempf & Huber képzőművészeti formáció nem ritkán éppen társadalomkritikus köztéri munkákkal csap oda a sziszis-ferencjóskás bécsi hétköznapoknak.

részletek »


Freud Dabason

Ha a jövő lelkes, hazai kutatói felfedezik az építészet apróbb részterületeit, lesznek kihagyhatatlan példák. A közlekedéshez kapcsolódó építmények esetében ezek között találjuk majd biztosan a Dabason működő Trafik Kör Kortárs Művészeti Egyesület (TK) tagjai által jegyzett, közkeletű nevén „gondolatmegálló”-t.

részletek »


Nagy könyv, nagy dobás

A főszerkesztő kedvében járni természetesen sokféleképpen lehet, de az viszonylag kockázatmentes, amikor vitathatatlan teljesítményről van szó.

részletek »