-->

Bejelentkezés

E-mail Jelszó

regisztráció elfelejtett jelszó


Kiemelt esemény ajánló


Olimpiai lanovka Londonban

2012-07-02 19:23

A 2012-es világjátékok kezdete előtt egy hónappal nyitották meg London újabb attrakcióját, a Temzén átívelő lanovkát.

A kabinos libegő tervét először 2010 nyarán szellőztették meg, felépítéséhez közel két évre volt szükség. A Wilkinson Eyre által tervezett „Thames Cable Car” nem csak turisztikai attrakció, hanem Boris Johnson polgármester reményei szerint egy valódi tömegközlekedési alternatíva lesz a Temze két partja között. Nagy szerepet szánnak a kábelkocsiknak az érintett területek rehabilitációjában és a munkahelyteremtésben.

                                           Kép©Transport for London


London lanovkája greenwichi O2 Aréna és az északi részen fekvő ExCel Exhibition Centre közti 1,1 kilométeres távon libegteti az utasokat. A 34 kabin 90 méteres magasságban közlekedik, egyszerre, egy irányba összesen 2500 főt tudnak szállítani.


                                        Kép©Transport for London


                                            Kép©Transport for London


A beruházás összköltségé az eredetileg tervezett 25 millió helyett végül 60 millió font volt, épp ezért szponzorokat kellett keresni.  A beruházás mellé állt a dubai Emirates Airline társaság, mely 10 millió fonttal támogatta a „Thames Cable Car”-t, cserébe ők lettek a két állomás, az Emirates Greenwich Peninsula és az Emirates Royal Docks, végül pedig maga a közlekedési eszköz, az „Emirates Air Line” névadó szponzorai is.