Bejelentkezés

Kiemelt esemény ajánló


Transformers ház Kínában

2012-07-16 9:58

Új főhadiszállást és bemutatótermet létesít az építőipari gépeket gyártó kínai Zoomlion. A vállalat számára a kaliforniai amphibianArc építésziroda készített ambiciózus terveket.

A Zoomlion az építőipari gépgyártás nemzetközi top 10-es mezőnyében szerepel, új központi épületük a Kína keleti részén, Changsha városában kap majd helyet. Az első látásra sztenderd dobozformának tűnő struktúra érdekessége, hogy a komplexum két végén kinyitható és mozgatható a homlokzat.

                                                           

A „Transformers” ház, hivatalos nevén Zoomlion Headquarters Exhibition Center üveg-acél szerkezeti elemei közül az északi egy sas mozgását imitálja, mely Kínában a vezetői képességet szimbolizálja. A déli rész pedig egy varangyos békává bontakozik ki, ez pedig a prosperálásra utal a szimbólumrendszer szerint.

                                                        

Maga az épület négy szintes, összterülete 10 ezer négyzetméteres lesz, magassága pedig 26 méter. A projekt egyelőre a koncepcióterv fázisában van, a kinetikus ház és a mozgó homlokzat mechanikai tervezése ezután következik.    
 

               

Kép©amphibianArc