Bejelentkezés

Kiemelt esemény ajánló


Épületek

A 2016-os olimpiai park tervei

Még a 2012-es olimpiáig is elég sok idő van, de már pénteken bejelentette a 2016-os olimpiai játékok szervező bizottsága, hogy az AECOM iroda nyerte az olimpiai park megtervezésére kiírt pályázatot. A zsűri nagyra értékelte a projekt környezetbarát megoldásait.

részletek »


Foster irodája a hongkongi befutó

A Foster + Partners két riválist beelőzve tervezheti meg a világ legnagyobb kulturális fejlesztését. A helyszín Hongkong, ahol a 23 hektáros beruházás keretében emelnek 17 épületet. A forgalmat a föld alá süllyesztik.

részletek »


Kész a Masdar City első fázisa

Álom vagy valóság? A Masdar City projekt 2007-es bejelentésekor mindenkinek ez volt az első kérdése. Ennek oka, hogy az említett beruházás gyakorlatilag egy fenntartható várost takar, amely nem csak 100%-ban fedezi saját energiafelhasználását, de ezen felül még vissza is táplál a villamos hálózatba.

részletek »


A legzöldebb irodaház

Hírnöke lesz-e Európa első LEED Platina irodaépülete az új építészeti esztétika hajnalának? Az IUCN azon dolgozik partnereivel, és használja példaként az új Természetfenntartó Központ projektet, hogy előtérbe helyezze a zöldépületek fontosságát az üzleti közösségek számára.

részletek »


Fűben, fában, házban

Alapvetően a növényfajok védelme és bemutatása a célja annak az ELTE Füvészkert folyamatban lévő felújításának, de az Európai Uniós támogatások segítségével lehetővé vált projekt keretében a területen lévő épületek - köztük több műemlék – is szebbé, korszerűbbé és fenntarthatóbbá válhatnak.

részletek »


Újabb zöld irodaház-terv Budapestre

Green House néven új irodaház fejlesztésére készül a Skanska Budapest szívében. A Green House a XIII. kerületben, a Skanska szigorú környezetvédelmi irányelveinek megfelelően fog megépülni és a fejlesztő szándékai szerint LEED tanúsítványt is szerez majd.

részletek »


Koppenhága: a vízpart mindenkié

A koppenhágai vízparti fejlesztéseket a kirívó építészeti megoldások és a gyalogosbarát elképzelések jellemzik. A munkálatok következtében az ősi város fiatalos életerővel éledt újjá.

részletek »


Világítótorony a jövőnek

Hatalmas kihívás áll a mérnöktársadalom, illetve az építészek előtt. Természetesen a környezet megóvása, a fenntartható jövő érdekében mindenkinek cselekednie kell saját mikrovilágában, de a globális, átfogó rendszerek újraalkotásában a mérnököknek, illetve a környezetvédelem terén elkötelezett vállalatoknak oroszlánrészt kell ...

részletek »


Környezettudatos klímagyár épült

A magyar tulajdonú Genex Zrt. Perkupán építette fel Közép-Európa egyetlen klímagyárát, amelynek létrejöttével, közel 20 év után újra beindul a klímatechnikai ipar Magyarországon.

részletek »


Felépült a Pannon fenntartható irodaháza

Mint történelmi jelentőségű objektum vonulhat be a magyar építészetbe a Zoboki-Demeter iroda irodaépülete, a törökbálinti telken található Pannon Ház.

részletek »